Waarvoor? Ja, dat zou ik ook denken. Nou, hiervoor:

https://iplenlaser.petities.nl/

Wat is dat? Eerlijk gezegd kom ik zelden bij de schoonheidsspecialiste. Soms omdat eentje een vriendin van me is, of soms omdat ik (toevallig ook nog van haar salon) een cadeaubon heb gekregen. Ik ben niet zo van de schoonheidssalon. Niet principieel hoor; dames, doe lekker wat je niet laten kan, maar eigenlijk meer omdat ik een aanstelster ben.

marian meirmans.jpg

 

Zo haalt Marian (zo heet mijn vriendin, van MMooi Beauty en Wellness, hier in Heerenveen) altijd mijn snor weg. Met een pincet. En ik vind altijd dat ik geen snor heb.
Of ze zet zo’n stoomapparaat op je snuffer, om je poriën even lekker open te smelten, daar worden ze fijn schoon van. En dat vind ik dan zo benauwd.
Overigens ben ik de eerste om toe te geven dat je er prachtig vandaan komt, maar nou ja, ik ben meer van de boeken bijvoorbeeld, of de kapper misschien…

Waarom dan dit verhaal? Ik ken Marian al heel lang. En ze is altijd bezig om zich te bekwamen in technieken en manieren om vrouwen op een betere of een prettiger of een duurzamere manier te vermooien. Schoonheidsspecialiste is helemaal niet zo’n gemakkelijk beroep, daar heb je voortdurend scholing en herscholing en bijscholing voor nodig en zo ben je en blijf je dan ook altijd bekwaam.

Jammer genoeg is niet iedereen zo deskundig als Marian. Er zijn ook ‘dames’ die menen dat ze je ook wel leuk wat op kunnen tutten, die hangen een bordje op de deur en daar kun je lekker goedkoop terecht. En ja, voor die specialistische behandelingen zijn ze dan weer niet voldoende geschoold en wellicht gebruiken ze ook wel ondeugdelijk materiaal. En dan gaat er wel eens wat mis.
Tja, dan kan je wel gaan lopen klagen bij de minister, maar alle waar is naar zijn geld en als je lekker goedkoop wilt, dan loop je een risico. Net zo goed als je een beunhaas je bijkeuken laat opknappen, dan moet je niet raar opkijken als de boel gaat lekken, of je kastjes scheef hangen…

edith schippers.jpg

Of is het misschien zo dat Edith Schippers zelf voor een koopje wat aan haar staatshoofd heeft willen laten doen en toen van een kouwe kermis thuiskwam, waarna ze besloot (ja, waar ben je anders minister voor nietwaar?) om voortaan álle schoonheidsspecialisten te verbieden nog langer bepaalde behandelingen te laten doen?
Daarvoor ga je voortaan maar naar een dermatoloog, die weet tenminste wel hoe het moet..! En die kosten ook veel meer, maar misschien heeft minister Schippers daar via het Rijk wel een fijne ziekenfondsverzekering voor.
Of zou ze zo het gat in haar begroting willen dekken soms?

In ieder geval is het zo, dat als schoonheidsspecialisten alleen nog maar een beetje snorren mogen epileren en wat zalfjes smeren, dan staan er binnenkort hele rijen voor het loket van het UWV, omdat ze hun zaak wel op kunnen doeken. En natuurlijk besluiten dan heel veel vrouwen (en mannen) die baat hebben bij zulke behandelingen, om het dan maar niet te doen (want veeeel te dure behandelingen in het ziekenhuis, waar ze niet voor verzekerd zijn) en dat zou best wel eens voor een grote groep mensen kunnen betekenen dat ze een stuk minder blij door het leven gaan. En of het voor de minister nou veel meer oplevert… Ja, een enkele dermatoloog zal er een derde cabriootje bij kunnen kopen, of een leuk appartementje op Ibiza, maar wetenschappelijk is allang aangetoond dat ze daar helemaal niet veel gelukkiger van worden…
Die mensen die nu blij bij Marian vandaan komen daarentegen, omdat zij ze tegen een redelijk tarief heeft kunnen helpen, die worden er zeker wel minder gelukkig van!

Oioioi, waar zijn we nu toch weer mee bezig?! Zoals ik al zei, ik ben niet zo van de schoonheidsspecialiste (ik zou willen kunnen zeggen dat ik mooi genoeg ben van mezelf, maar ik zal me het hoongelach besparen), en dat neemt niet weg dat ik ze van harte gun dat al hun moeite en inspanningen om een goed bedrijf te runnen met het welzijn van hun klanten voor ogen, wordt beloond. Minister Schippers, ga toch iets anders verzinnen. Doe toch een beetje normaal. Pak de beunhazerij aan als daar je probleem ligt, maar laat de schoonheidsbranche gewoon haar werk doen.

Ik heb het gedaan voor Marian en tegen het gevoel van onrecht. Een hele kleine moeite. Doen jullie het alsjeblieft ook en als je zelf geen goeie reden hebt, doe het dan voor mij.

https://iplenlaser.petities.nl/

Het kan nog tot 31 mei. Dank je wel. Ook namens Marian.

Léia

Advertenties