Soms koop ik wel eens een bolletje sokkenwol vol verwachting. Huh?

sokbol.jpg

Ja, je denkt: leuk dit garen, leuke kleurtjes, grappig die korte flardjes. Dat worden vast hartstikke leuke sokken. En dan ben je bezig, en wat blijkt? Het komt er heel anders uit te zien dan je had verwacht. In dit geval werden het streepjes…

sok.jpg

Dat viel me wat tegen. Ja sorry, maar sukke sokke hoefiknie. Nou weet ik uit ervaring dat wat ik niet mooi vind, door andere mensen soms best wel prachtig gevonden wordt, dus ik ging op zoek naar iemand die ze graag zou willen hebben.

De eerste was Marie. Marie werkt bij een bloemenwinkel en het heeft wel iets van bloemetjes, toch? Dus ik vertelde Marie hoe ik tegen die wol aankeek en ze was het helemaal met me eens. Jammer Marie, dan zijn ze niet voor jou. Patou, ja Patou vond het ook niet mooi zo met die streepjes. Toen ik haar vertelde dat dan die sokken aan haar neus voorbij gingen, leek ze dat ook niet zo erg te vinden. De jongens hoefde ik niet eens te vragen. Andrea dan? Andrea vond dat het wel wat weg had van loombandjes met die streepjes. Oi, fout antwoord Andrea. Andrea’s moeder daarentegen was gelijk enthousiast. Misschien niet eens vanwege de kleurtjes, maar wie zegt er nou nee tegen een paar zelfgebreide sokken? Domme Andrea!

Gelukkig, in ieder geval 1 gegadigde. ’s Middags kwam Hannah. Hannah is nieuw, dus misschien wilde ze niet onbeleefd zijn, maar Hannah vond de sokken in spe heel erg cool! Wauw, daar was ik blij mee. Maar toch, ik had eigenlijk bedacht dat ik ze zou afmaken voor degene die het meest enthousiast zou laten weten de sokken fantastisch te vinden!

Dit is dus je kans! Tenzij je natuurlijk, net als ik, dit streepje juist niet zo mooi vind. Maar wie weet, gooi ik ook nog eens een paar sokken in de aanbieding die je dan wél mooi vindt. Ik heb nog zeker zo’n 20 bolletjes sokkenwol liggen.

sokvoet.jpg

Reageer wel snel, want ze schieten al aardig op!

Ik heb trouwens een leuk idee:

Wil je ook graag sokken leren breien?

Dat is niet alleen superhip, maar ze zijn fantastisch om te dragen, je kunt er heel veel mensen blij mee maken, het is geen dure hobby en je hebt er ook nog wat aan, er is heel veel leuke wol te krijgen, het breien is helemaal niet moeilijk en uitermate rustgevend en je kunt het overal doen (in de trein, op je werk, bij je moeder op visite, voor de tv).
Daarom wil ik binnenkort een sok-along gaan doen. Voor iedereen die wil leren sokken breien. Dan gaan we samen beginnen, ik leg steeds uit hoe het moet, iedereen post regelmatig zijn vorderingen, je kunt al je vragen stellen op facebook en na een paar weken hebben we dan allemaal een sok. Daarna moet je natuurlijk nog eentje, maar als die eerste klaar is, dan lukt de tweede ook wel; die is namelijk precies hetzelfde.

Nu alleen nog kijken of ik een filmpje kan maken op de een of andere manier. Zijn er al enthousiaste mensen die mee willen doen?

Léia

Advertenties