Nou, het valt ook wel mee hoor, er ligt alleen veel minder op de vloeren dan aan het begin van deze dag.

dex tafel

Dit zijn de dingen die oma allemaal heeft afgepakt van Dex, om ze voor een wisse ondergang te behoeden.

dex bench

En dit heeft oma van Tessa ‘afgepakt’ om hem op zijn minst even voor een hoop sjacherijn te behoeden.

Tessa is overgegaan van ‘onder een stoel liggen en wat grommen als Dex in de buurt komt’ naar: ‘een aanloop, een sliding en de kamer uit jij!’. Best wel knap voor zo’n klein hondemeisje. Maar natuurlijk onacceptabel.

Wist je trouwens dat honden teengangers zijn? Je hebt zoolgangers (zoals wij) en topgangers (met hoefjes) en teengangers, zoals honden en katten.
Nou loopt Tessa altijd op haar teentjes als een nuffig trutje op hoge hakjes. Het wiebelt wat met haar achterste, maar verder ziet het er keurig uit.
Dex daarentegen, met zijn lange slungelige poten, loopt alsof ze hem voor het eerst een paar rolschaatsen hebben ondergebonden. En dat heeft ie nog lang niet onder controle…

Dat zo’n hond niet regelmatig struikelt over z’n eigen poten, dat mag een wonder heten. Ik daarentegen, struikel voortdurend over Dex. Hij heeft namelijk nog niet in de gaten, dat als er een mens aan komt lopen en jij staat plotseling stil, dat die mens dan een buiteling over je heen kan maken.

We hebben het gered. Heerenveen heeft gewonnen met 1-0, Tessa heeft het rijk weer alleen en oma gaat even op de bank zitten met een breiwerkje…

Léia

 

 

Advertenties