Het was een enerverend weekendje. Vanwege het afgeblazen verjaarsfeestje van vorige week, vandaag op herhaling. Gister was mijn zus al hier en hebben we voor een middelgroot kindertehuis (weeshuizen heb je hier eigenlijk niet meer wel?) voedsel ingeslagen. En vandaag ben ik nog even naar de Jumbo geweest om alle vergeten dingetjes bij te halen (en dan nog wat lekkers…).

Vandaag waren we eigenlijk voor het grootste deel bezig met de voorbereidselen voor de fondue. Vroeger fondueden we altijd met Kerst, maar dit jaar hebben we Kerst niet bij mij thuis gevierd en dus ook niet gefondued. Gelukkig had Jana haar fonduepan meegenomen, want nadat Lara de inhoud van de fonduedoos van de keldervloer had opgeraapt, bleek de boel zo vies en verroest (ook niet heel gek na zo’n 20 jaar trouwe dienst), dat we alles gelijk maar in een vuilniszak hebben gemieterd. Past ook wel bij onze opruimwoede van de laatste weken.

En Jana’s fonduepan deed het prima. Daarna hebben we met z’n allen nog een gezellig potje gekoehandeld en ondanks het feit dat Jana hopeloos vals probeerde te spelen, heeft ons team nog verloren ook. Het grootste deel van de avond hadden Tessa en Dex (mijn hond en die van Masha en Silvana) de meeste herrie, maar tijdens ons spelletje koehandel konden ze niet tegen ons enthousiaste en nogal luidruchtige handeldrijven op en gaven ze zich eindelijk neer…

Morgen niet te laat op, want voor Marie komt, moet de boel nog wel wat gesopt en gezogen hier.

tek Marie.jpg

Wat is zo’n weekend dan snel om. Gelukkig heb ik het leukste werk van de wereld. En soms krijg ik als dank nog wel eens een tekening.

tek Andrea.jpg

Voor juf. Met later tussen ‘voor’ en ‘juf’ met een pijltje toegevoegd: ‘de beste’.

Morgen zie ik ze weer. Ik ben een gelukkig mens. Leuk weekend gehad, leuke week voor de boeg. En volgend weekend: de Handwerkbeurs in Zwolle. Dan komt er aan mijn blijdschap helemaal geen einde meer. Joehoe!

Léia

Advertenties