Dinsdag ben ik jarig. Ik moet natuurlijk gewoon werken en ’s avonds heb ik ondernemerstraining, dus niks visite ofzo, maar er moet natuurlijk wel links en rechts getrakteerd worden, dus ik besloot weer eens cake te gaan bakken.

Dat kwam eigenlijk omdat Piri ook bijna jarig is en Piri zit ook bij de ondernemerstraining en zij heeft een ijsmakerij, dus dan zou zij ijs meenemen en toen bedacht ik dat ik er dan cake bij zou bakken, slagroom erop, goeie hap bij de thee.
Nou heeft Piri nog wat kerststolijs (ja, die kan werkelijk overal ijs van maken) en dat verkoopt in januari niet echt meer, dus dacht ik: dan bak ik daar een appeltjescake bij. Met rum. Het moet wel een beetje een vrolijke training worden nietwaar?

Maar eerst voor de oefening weer eens een gewone cake bakken. Alleen ben ik niet zo goed in gewoon, dus ik had bedacht dat ik nog kokosmelk in de koelkast had staan. Dat zou vast wel lekker zijn in de cake, in plaats van gewone melk. Hmm, het rook wel wat verdacht, dus ik nam er eerst even een slikje van. AAAAARGH!!

Tip: als je vermoedt dat je kokosmelk niet helemaal fris meer is, gooi het dan maar gelijk weg en proef er absoluut niet van. Doe je dat toch, hou dan een fles alcohol bij de hand om de vieze smaak weg te spoelen!

Toen ben ik toch maar echt overgestapt op ‘gewoon’. Goed plan. Blijkbaar doet mijn oventje het niet zo heel goed meer, want na ijverig geprik met een breinaald, moest de cake nog zeker 20 minuten langer en 25 graden hoger gebakken. Uiteindelijk is de eerste missie geslaagd.

4 cakes.jpg

Daarna was het de beurt aan de specials: de appeltjes- (die al een paar uur stonden te soppen in de rum) en chocoladecake. Dat ging gelijk goed. Nou ja, de chocoladecake was een beetje uit haar voegen gebarsten en de appeltjescake smaakt niet naar rum. Dat is jammer.
Hoe ik dat weet? Ja, je gaat mensen toch niks voorzetten waarvan je niet zeker weet dat het lekker is?

thee met cake.jpg

Als je nu denkt: die cake ziet er wat soppig uit… Dat klopt. Er ging per ongeluk wat thee over het schoteltje, maar het smaakte verder heel uitdelenswaardig. Morgenvroeg Marie; die mag kiezen. Morgenavond de Fabiusdames; die krijgen chocoladecake. Dinsdagmiddag gaan we met de huiswerkgroep de gewone cake versieren (met M&M’s, hagelslag, muisjes, perzik, appeltjes, jam en vooral veel slagroom) en ’s avonds dus de appeltjescake met ijs en slagroom. Dan had ik nog een cake in de vriezer willen doen, maar dat gaat helaas niet lukken. Mijn vriezer zit stampvol!

Misschien kan ik er wel iemand mee blij maken. Daar denk ik nog even over na.

Léia

Advertenties