Recept voor een supergezellige avond met Jetske Zandberg:

 1. Kies een gezellige film. Geen zware kost, of iets ingewikkelds, gewoon lekker lachen.
  Wij kozen voor Mannenharten. Heerlijke film: mooie mannen, romantiek, en vooral heel veel gelachen. Misschien was het wel een beetje een chickflick, want voor ons zat iemand steeds op zijn telefoon de voetbaluitslagen ofzo te checken. Dat zouden ze echt moeten verbieden. De film begon lekker vroeg, dus hadden we daarna nog veel tijd om na te praten.

  mannenharten

 2. Ga vooraf nog wat eten. Een visje bijvoorbeeld.

  visboer.jpg

  Bedenk dan wel dat de visboer op zaterdag al om 5 uur dicht gaat. Gelukkig had ie nog wat kibbeling liggen en wist Jetske er een gratis sausje uit te slepen. Stonden we te giechelen met onze kibbeling op straat. IJskoud. Waar eten we dit op? Hoe doen zwervers dat eigenlijk? Gelukkig was Jetskes warme kantoor (Inaday, BF-weg) op loopafstand.
  inaday.jpg

 3. Popcorn hoort natuurlijk bij de film.
  Maar als je net een visje hebt gegeten, kun je rustig wachten tot de pauze, anders loop je de hele tijd met dat emmertje te zeulen…
 4. Na de film naar een gezellige tent voor nog een drankje. Of twee.
  Wij belandden andermaal in ’t Gerecht. Als je mazzel hebt giet zo’n ober de fles leeg in jouw glas en heb je bij de laatste slok plotseling je bek vol gruis… Yuk. Ik ben niet zo moedig, maar daar heb ik toch wel even wat van gezegd. Dat leverde me een nieuw glaasje wijn op.gerecht.jpg
 5. Als de mensen aan het tafeltje naast je iets eten wat ontieglijk lekker ruikt, dan roep je een ober, wijst stiekem naar de buren en zegt: “wij willen dat wat zij ook hebben!”, waarop de oobster zich dan hoogst opvallend omdraait en nogal luid verkondigt: “oh, u wilt ook een nachoschotel. Ja, die zijn lekker hè?”, zodat je wel verplicht een praatje met die mensen moet gaan maken. 
 6. Sluit de avond af met een lekker kopje koffie (je moet tenslotte nog naar huis), met een likeurtje ernaast.

Het was een heerlijke avond. Moeten we gauw weer eens doen; in ieder geval voor Mannenharten 3 uitkomt.

Léia

Advertenties