Gisteravond was het eindelijk tijd voor de mysterieuze nieuwjaarsbijeenkomst van de CNCH. Niemand (behalve Kees en ik, die het feest mochten organiseren) wist nog wat we gingen doen. En we gingen naar….

Kookstudio De Dependance.

Jazeker, hier in Heerenveen. Nooit geweten dat ze er zaten, op de Herenwal nr. 148, door een steegje, een beetje achteraf. In zo’n lekker oud pandje, dat is omgetoverd in een gezellige, doch efficiënte keuken, met een zitgedeelte waar zeker een man of 20 kunnen neerstrijken.

doorkijkje.jpg
Doorkijkje naar de keuken

We hadden gekozen voor de Friese keuken (oud met een moderne twist), met gebruik van streekproducten. En jawel, vlees van Jaap. Varkentjesgehakt, venkelworst en diezelfde kip als van Kerst (nou nee, natuurlijk niet dezelfde, want die hadden we al opgepeuzeld). We krijgen de recepten nog toegestuurd, want natuurlijk is niet iedereen met alles bezig,

sommigen genieten ook gewoon van een glaasje en een praatje.

koken of niet
Ikzelf heb mij ingezet op het stamppotje van pastinaak en knolselderij en het draaien van de kleine hamburgertjes.

koken selfie.jpg

Het was heerlijk, het was gezellig, het was ook zeker voor herhaling vatbaar. Dank jullie wel: David en Diederik van De Dependance voor de hartelijke ontvangst en de prima begeleiding en dank jullie CNCH-collegae, voor de gezelligheid!

Léia

 

Advertenties