Even een hele korte overpeinzing:

Ik snap dat Kerst de tijd is voor familie om bij elkaar op visite te gaan en dat het dan ook gezellig is om met elkaar wat te gaan eten.
Maar is het werkelijk nodig om van dat kerstdiner zo’n gigantische zenuwslopende toestand te maken? Waarom kiezen voor stresskip in plaats van gewoon een lekker stamppotje?

Natuurlijk, als koken je hobby is en je met Kerst je kans grijpt om eens lekker uit te pakken: ga vooral je gang! Maar waarom heb ik steeds meer het gevoel dat het een verplichting is geworden om 7 gangen te serveren met een keur van originele groenten (waarvan niemand weet hoe je ze het beste kunt koken) en vlees (van kangaroes, parelhoen en fazant), die natuurlijk ook heel anders uit de oven of de braadpan komen dan op het plaatje (en verdacht veel naar kip smaken)?

kerstmaal.jpg

En als je dan toch wat bijzonders wilt, dan is dit misschien het moment om gebruik te maken van zo’n kant-en-klaar toetje van de AH of de Jumbo. Voor een keertje zal dat wel niet al teveel buikklachten opleveren…

Léia

 

Advertenties