Gister ben ik enorm verwend, met mijn kerstpakket. En het is weer die tijd van het jaar dat mensen blijkbaar snel depressief raken, want de “Hoe word ik gelukkig”-mails, blogs en nieuwsbrieven vliegen uit mijn computer. En ik ben zo happy nog niet, of ik ga ze even lezen.

In ieder geval moet je om gelukkig te worden, vooral ook van jezelf houden en jezelf verwennen. Dus ben ik vanmiddag even naar de groothandel geweest. Chocola natuurlijk, maar ik ben ook even langs de drankafdeling gelopen.

43.jpg

Een flesje 43, omdat ik dat zo lekker vind in bijvoorbeeld de koffie, de pudding, de appeltaart, de chocolademelk, over het ijs, afijn, ik vind het lekker. En een fles frambozenbrandewijn. Dat dronk ik vroeger best veel en for memory’s sake heb ik weer eens een flesje gekocht. (Heerlijk spul, waarom drink ik dat ook alweer nooit meer?). En natuurlijk een flinke fles Martini, mijn lijfdrankje. Nee hoor, het is niet wat je denkt; ik drink tegenwoordig echt nog maar heel weinig, maar zo met de feestdagen…

Nootjes heb ik ook gekocht, jammie. De slagroom heb ik laten staan! Hoewel het wel uitgebreid tentoongesteld stond om mij te verleiden. En stoofpeertjes. Heerlijk bij de rollade!

Ik weet zeker dat er nu mensen denken: noem je dat verwennen? Waar blijft de sauna en de schoonheidsspecialiste? Nou, dat zijn nou typisch van die dingen waar ik helemaal niet zo blij van word. Sauna ga ik echt niet doen: nog afgezien van mij te veel bloot, kan ik gewoon helemaal niet tegen die hitte! Ik word al beroerd van een bad! En de schoonheidsspecialiste associeer ik onmiddellijk met het verwijderen van mijn snor, waarvan ik altijd denk dat ik die helemaal niet heb! Weet je wel hoe zeer dat doet! Ik heb nog liever een mammografie. En dat is al een onmenselijk drama!

Ik schenk er nog eentje in. Even mezelf verwennen…

Léia

Advertenties