Vandaag had ik een drukke dag en nu ben ik een beetje moe en zeurderig en nu moet ik het even kwijt.

’s Morgens als ik mijn hondje uitlaat, dan wandel ik door het plantsoen hier vlakbij mijn huis en daar genoot ik dan altijd van de natuur. Van de natuur krijg je altijd rust in je hoofd. Behalve als de natuur weer eens weggekapt is, onder een of ander smerig vals mom.

Een jaar of wat geleden hebben ze hier naast mijn huis alle bosschages weggekapt en in plaats daarvan ligt er nu gras. “Dan kwam de waterpartij beter tot zijn recht”. Gelul, het scheelde gewoon een stuk onderhoud.

Vorig jaar (of is het al eervorig jaar?) kregen we hier nieuwe riolering. Tsjonge, wat handig, daar gingen weer overal de bomen en de bosjes uit de grond: daar moest immers de riolering de grond in? Gelukkig kregen we er onkruid voor terug. Oh nee, dat moest gras worden…

riool

En nu heeft de gemeente een nieuw offensief ingesteld. Ik gok dat de opdracht is geweest: als jullie er nou eens voor zorgen dat we de eerste 10 jaar geen gedonder meer hebben met het onderhoud daar in dat kutparkje!

kaalpark4

Zie je dat bankje zo midden in het niks in de verte? Dat bankje stond voorheen aan de rand van een romantisch bosje….

kaalpark2

Daar heb je nou al die jaren zo je best voor gedaan. Hup, tegen de vlakte!

kaalpark3

Dat heet tegenwoordig snoeien. Gewoon hele struiken bij de grond af met een motorzaag afmaaien, tot alles weg is. Zo, daar hebben we voorlopig geen werk meer van!

kaalpark1

Nee echt, het park is er zo van opgeknapt! En het water komt zo prachtig uit tegen dat niets anders… geweldig mooi zo’n park zonder struiken…

De plantsoenendienst van de gemeente Heerenveen heeft zichzelf deze keer werkelijk overtroffen, in alle opzichten; van welke kant je het ook bekijkt, het is allemaal hetzelfde. Niks namelijk! Ik vind het schandelijk, werkelijk schandelijk! Natuur krijg je bijna helemaal gratis en voor niks en de gemeente presteert het om al dat moois gewoon neer te sabelen omdat ze het verrekt om zo nu en dan de boel een beetje te onderhouden.

Soms word ik zo droevig van ‘politieke’ beslissingen.

Léia

Advertenties