Vanmorgen heb ik het allerheerlijkste ijs geproefd bij mijn ontbijt!

Huh? Jazeker, bij de CNCH (de Commerciële NetwerkClub Heerenveen) zit ook Piri Schaaper. Van ijsmakerij Tikje Anders. En aangezien het Piri haar beurt was om het trainingsmomentje te verzorgen, kregen wij een geschiedenislesje over consumptie-ijs. Natuurlijk werd de les verrijkt met overheerlijke voorbeelden. Geen vanille-ijs, of chocolade-ijs of aardbeienijs (hoewel ik daar eigenlijk ook al een fan van ben), want Piri’s ijsmakerij heet natuurlijk niet voor niks ‘Tikje Anders’. Voor de gelegenheid mochten wij proeven van gevulde speculaasijs, pepernotenijs en straciatella-met-wafeltjesijs. Maar het allerlekkerste was het karnemelkijs. Heerlijk zacht en fris. Vurrukkulluk. En ik hou niet eens van karnemelk!
Met een beetje geluk kan iedereen dit overheerlijke ijs binnenkort proeven, want ze had het speciaal gemaakt voor ’t Gerecht waar het binnenkort wellicht als toetje op de kaart komt te staan!

tikje anders

Het is werkelijk ongelooflijk. Dat iemand die zo slecht vroeg op kan staan als ik, elke donderdag braaf om 7 uur ’s ochtends buiten de deur gaat ontbijten. Lekker hoor, dat wel, in Hotel Heidehof no less. En natuurlijk gaat het niet om het eten. En ook niet alleen maar om de gezelligheid. En ook niet omdat Piri ijs meeneemt, of Durkje kaas, of Jaap ham; we hebben zelfs wel eens een champagne-ontbijt gehad. Uiteindelijk gaat het om het netwerken. Of ‘de Handel’ zoals de mannen het graag noemen.

Maar met dat overheerlijke ijs erbij, ach, die handel die komt vanzelf wel…

Léia

PS Ook van dat heerlijke ijs proeven?Piri maakt ook ijstaarten en tulbanden, heerlijk voor na het kerstdiner!!
http://www.ijsmakerijtikjeanders.nl/

Advertenties