SINASAPPELSAP

Als ik ’s morgens wakker word, dan ben ik net een oud omaatje. Ik rol een beetje kreupel uit bed en strompel dan naar de badkamer. Voordat ik mens word, heb ik 2 dingen nodig. Een lange warme (bijna hete) douche, en een groot glas sinasappelsap. Daarna begin ik te rommelen en ondertussen zet ik een grote pot thee. Thee is eigenlijk ook wel onontbeerlijk, maar pas op het tweede plan.

En vandaag vroeg ik me ineens af: waarom? Wat is het nou aan die sinasappelsap dat ik daar niet zonder kan? En dan heb ik het niet over een pak van de Jumbo, of een fles van de AH, nee, lekker vers zelf geperst.

sinappelsap

Van de douche snap ik het wel. Door dat warme water worden mijn spieren wakker gemasseerd en gaat mijn bloeddruk omhoog en het bloed sneller stromen. Als je bloed weer zuurstof gaat rondpompen en er van alles wordt verbrand en daarmee energie vrijgeeft, dan wil je wel wakker worden. Maar die sinasappelsap dan?

Dus ging ik even op internet opzoeken waarom sinassappelsap zo gezond is… Nou, gezond, dat is het. Anti-oxydanten, vrije radicalen, vitamine C natuurlijk, maar ook andere vitaminen, mineralen, kalium en calcium, flavonoïden en polyfenolen. Het is goed voor je hart, voor je bloed, voor je spijsvertering, werkt preventief tegen kanker, diabetes en nierstenen en het gaat DNA-schade tegen. Het is gewoon niet te geloven!

Wil je het precies weten, dan moet je even googelen. Of kijken op http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/98543-de-sinaasappel-als-geneeskrachtig-fruit.html. In ieder geval zou ik morgen maar even langs de groenteboer gaan.

En ik pers een sinappeltje extra!

Léia

Advertenties