De mensen die allemaal Maris haar omslagdoek, die van het Zeeman-garen, leuk vonden en wilden namaken, hebben ongetwijfeld, net als ik, haar site geliket en die kregen, net als ik, gister een facebookberichtje dat Maris nu een leuke poncho heeft gehaakt. Weer van datzelfde Zeeman-garen.

mcdid poncho

Even voor de duidelijkheid: een poncho is een lap met een gat erin waar je hoofd doorheen kan. Een omslagdoek (of stola) is gewoon een lap die je om je schouders slaat. Het grote voordeel van een poncho is dat je daar je handen bij vrijhoudt, tenzij je de koningin bent, want die krijgt haar omslagdoeken altijd door een couturier op maat gesneden, zodat ze netjes op haar schouders blijven hangen. Maar dan is het eigenlijk meer een cape. Een cape, dat is gewoon een jas zonder mouwen, meestal met ergens 2 gaten, waar je dan nog een hand doorheen kan steken. Dat is voor de koningin waarschijnlijk te lastig…

maxima cape

Nou heb ik een collega-ondernemer, Gé Bouma van Bouma Webmonitoring, die een systeem heeft waarmee ze voor je in de gaten kan houden waar en hoe je genoemd wordt op het internet. Vandaar dat ik nu zeker weet dat ze dit leest. Hi Gé, hoe is het? Kom je binnenkort weer eens gezellig ontbijten bij de CNCH?

Ik neem aan dat bedrijven als een Zeeman, bijvoorbeeld van Gé’s diensten gebruik maken om uit te vogelen wat mensen zeggen over hun producten, hun service en hun personeel en dus zouden ze dan nu al als een gek bezig zijn om dat garen ergens vandaan te halen. Ene Ineke heeft 11 dagen geleden al een reactie geschreven op de Zeeman-website dat het garen in de winkels ook niet meer te krijgen was en of ze het snel gingen aanvullen en daar heeft die Zeeman niet eens op gereageerd!! Ze hadden toch al die potentiële klanten gerust moeten stellen dat er alweer een nieuwe lading onderweg is! Ja, of dat het niet meer komt, en dat misschien een ander garen ook best gebruikt zou kunnen worden…

Ook garenfabrikanten, zoals Katia, Schachenmayr, Phildar, Gedifra, Scheepjeswol, Neveda en Bergère de France, zouden er goed aan doen om mee te gluren wat er over hun concurrenten wordt gezegd.
Dan waren ze nu allang in dat Zeemansgat gesprongen met een alternatief garen. Zeker nu Maris alweer zo’n leuk patroon heeft gepost met Julia-garen.

Ik ga ze allemaal taggen en wie weet, heel misschien reageert er iemand in dat luie onder-de-wol-land… En jongens:
Bouma-webmonitoring.nl

Léia

Advertenties