Per 1 juli is Mevrouw Smit Studiebegeleiding officieel partner van het International Welcome Center North. Het IWCN is een instantie, waar expats die in de 3 noordelijke provincies komen werken, hun verblijfsdocumenten, vergunningen, en allerlei andere informatie die je nodig hebt als je in Nederland komt werken, kunnen halen. En natuurlijk is het belangrijk dat deze mensen ook Nederlands leren en het liefst zo snel mogelijk, dus dan kunnen ze vanaf nu terecht bij Mevrouw Smit. Ofwel, Mrs. Smith…

Een van de voorwaarden om partner te kunnen worden van het IWCN is dat je website volledig in het Engels vertaald is. Mooi klusje voor deze zomer. Die stond nu immers toch in het teken van schrijven… En er moeten Engelse foldertjes komen (dat is iets meer dan vertalen; ik heb namelijk geen foldertjes). En natuurlijk moeten er allereerst cursusprogramma’s komen. Of in ieder geval ideeën voor cursussen, want het is nog even afwachten hoeveel aanmeldingen mijn kant op komen rollen.

En wat doe je dan voordat je al dat schrijfwerk gaat starten? Juist, je gaat je oriënteren. Wat is nou het belangrijkste dat binnenwapperende buitenlanders moeten weten over ons Nederlanders? Wat zijn onze eigenaardigheden? Onze bijzonderheden? Onze specialiteiten? Even googelen…

Wij zijn werkelijk een lachwekkend volkje. The Netherlands by numbers is mijn favoriet. Maar er zijn ook reisverslagen zat te vinden op het internet waarin reizigers vertellen over onze typische gewoontes. En ik vind het eigenlijk zelf helemaal niet gek dat wij een stevige klodder mayonaise over onze patat kwakken, hagelslag op brood eten of haring aan het staartje weghappen. En beschuit met roze of blauwe muisjes, dat is toch schattig? Maar de manier waarop buitenlanders dat soort gewoontes met afwisselend verbazing en immens afgrijzen weten te beschrijven, dat is zó grappig!

Hoewel ik er bijna geen genoeg van kon krijgen; voor mijn foldertjes heb ik er niet zoveel aan. Gelukkig zit ik al in dag 3 van de schrijfmodus. En ik heb er ook wel inspiratie bij opgedaan.

new-tulip1

Zo voel ik me ook wel eens…

Advertenties