Ik ben een generalist. Dat heb ik eens iemand horen zeggen die heel gelukkig was toen ze tot de conclusie kwam dat ze weliswaar nergens echt in gespecialiseerd was, maar dat ze van heel veel markten toch wel behoorlijk thuis was. Dat kan ook je kracht zijn. En aangezien ik Angela (want die was het) een fantastische vrouw vind en precies wist wat ze bedoelde, sluit ik me graag bij haar aan. Ik ben ook een generalist. Kijk maar op mijn website. Of is het een generaliste?

Ook wel iets om even over na te denken: stel nou dat de een of andere sukkel, waar ik absoluut niet mee geïdentificeerd zou willen worden, hetzelfde had beweerd. Zou ik dan ook van mezelf gezegd hebben dat ik een generaliste ben?

En waarom, mevrouw Smit, is dat nou zo interessant? Nou, het schijnt dat je voor een blog altijd een duidelijk thema moet kiezen. Kleren bijvoorbeeld, make-up, eten, je hobby, een stad, of de Hema. Voor degenen die nog niet eerder op mijn blog langskwamen: ik heb me ooit aangemeld als Hema-blogger. We kregen een hele dag blogles op de Hema-academy en tips van bloggers die inmiddels een waar blogbedrijf hadden en daar een lieve grijpstuiver aan over hielden. Ik had bedacht dat ik wekelijks een bezoekje zou brengen aan de Hema en dan een verhaaltje schrijven over de bezoekers. Er is immers altijd wel wat geks te beleven in de Hema. En zo niet, dan had ik wel wat verzonnen. Maar dat was de bedoeling niet. Nadat mijn eerste twee blogjes waren afgekeurd en ik eindelijk doorkreeg dat het de bedoeling was dat ik reclame ging maken voor de Hema, ben ik snel afgehaakt.

Een thema dus. Dat heb ik niet. Er zijn gewoon te veel dingen die ik leuk vind of waar ik wat over zou willen zeggen. Of schrijven. Want ik ben een generaliste. Om het evenwel niet al te chaotisch te maken, zal ik proberen de posts aan te laten sluiten bij de challenge. En dus gaat het nu een poosje over schrijven.

En nee, een generaliste is geen dictator, of dictatrice.

IMG_2897

In dit geval wel een directrice…

Advertenties